lykke

Lykke je pržionica kave sa sjedištem u Švedskoj. 

Moto im je: "Proizvodnja kave bez nanošenja štete, da bi se osjećali dobro čineći dobre stvari".

Uzgajaju, kupuju i prže vlastitu kavu, sa skromnim ciljem da poboljšaju industriju kave. Uspostavljaju farme na najvišim vrhovima El Salvadora i Paname, pored snježnih jezera planinskog lanca Anda, natrag do brazilskih visoravni i preko mora i oceana do rodnog mjesta kave u istočnoj Africi, na kojima uzgajaju kavu na pravi način. Organski. Bez monokultura i u savršenom skladu s ljudima i prirodom - bez posrednika. Cilj im je da ništa i nitko ne bude oštećen dok uživate u dobroj šalici kave, a rezultat je savršeno pržena kava, s okusom porijekla.

Svojim znanjem i preradom pomažu i poljoprivrednicima u njihovom okruženju, a onda im omogućuju put do njihovog tržišta - tržišta specijalitetne kave. Ovaj poslovni model daje im mogućnost povećanja poslovanja, a u isto vrijeme jamči njihovim susjedima, proizvođačima kave financijsku održivost.

lykke

 

Za vas smo odabrali nekoliko kava u zrnu i kapsula iz njihove ponude.

Njihove vrećice kave sadrže savršeno pržena zrna, ali su i mnogo više od toga - one su biorazgradive.

Kapsule su kompatibilne s Nespresso® aparatima za kavu i mogu se kompostirati, a razgrađuju se brže od papirnatih ručnika. I još jedan plus je da su napravljene samo s obnovljivom energijom.

______________________________________________________________________________________

Predstavit ćemo vam tri odlične kave za espresso - bilo da se radi o čokoladnoj i intenzivnoj ili slatkoj i voćnoj, ovdje ćete pronaći kave za koje smatramo da su posebno dobre kao espresso.

 

BAM BAM

Specijalitetna mješavina kave iz Brazila i Perua, komponente mješavine malo variraju ovisno o vremenu berbe, ali Bam Bam je dosljedno sladak, gladak i uravnotežen.

BAM BAM je espresso za svakoga. S glatkim, ali živim profilom okusa, s notama nugata, mliječne čokolade, karamele i crvenog bobičastog voća. 

Dobro izbalansiran i stvarno fin espresso.

BAM BAM kavu u zrnu ili u kapsulama možete naručiti ovdje.

bam bam

 

OK CIAO

Izuzetno OK espresso. Punog tijela, orašast i intenzivan.

OK Ciao se sastoji od 70% specijalitetne Arabice iz Brazila i 30% fine Robuste iz Ugande.

Kava u talijanskom stilu, savršena za one koji preferiraju tradicionalne okuse espressa i kave s mlijekom. Miris duhana miješa se s notama šljive i maslaca od kikirikija.

Ovo je kava za one koji misle da okusi "oštar" i "voćni" ne pripadaju vokabularu kave. I niste jedini koji vole običan, stvarno lijepo izbalansiran i vrlo OK expresso.

Ok Ciao kavu u zrnu ili u kapsulama možete naručiti ovdje.

ok ciao

 

Darkness

Specijalitetna zrna kave iz Brazila. Tamnog i punog tijela. 

U okusu možete očekivati ​​naznake kakaa, keksa i pekan oraha. 

U ovoj mješavini pronaći ćete kavu koja sama po sebi ima nešto grublji stil. To znači da dobivate intenzivan okus i osjećaj u ustima ali s okusom kave a ne stroja za prženje, kao kod nekih drugih tamno prženih kava.

Darkness kavu u zrnu ili u kapsulama možete naručiti ovdje.

darkness

______________________________________________________________________________________

Last but not least ilitiga ostavili smo najbolje za kraj -> kava u zrnu Ugly Cute. Nas je osvojila priča ove kave, ali i okus i činjenica da je odlična pripremljena bilo kojom metodom pripreme.

 

Ugly Cute

Izgubljena i nađena kava. 

Sezonska mješavina kave u [nesavršenom] zrnu, [savršena] za sve načine pripreme. 

Možete očekivati ​​naznake duhana za lulu, tamnog kakaovca i gorkih badema.

Ugly Cute je Lykkeov način smanjenja otpada i povećanja održivosti uzimanjem zrna kave koja bi inače bila zanemarena. Robusta i mala brazilska zrna daju snažan i intenzivan profil okusa u kojem uživa većina ljubitelja kave. Tamniji profil prženja i duža faza razvoja pomažu karamelizirati prirodne šećere kave i stvoriti punije tijelo i dublji profil okusa. Možda nije najljepša šalica na prvi pogled, ali je jako ukusna, pouzdana i održiva. 

Ugly Cute kavu u zrnu možete naručiti ovdje.

ugly cute

 

Nas su ove kave osvojile a sada je na vama da ih isprobate i sami se uvjerite u kvalitetu i (tko još nije) zaljubite se u svijet specialty kave.

Možda vas zanima...